Entry-header image

Krisna-völgy története

Látogass el Európa legnagyobb ökofalujába és Vaisnava közösségébe. Vendégházaink lehetőséget kínálnak arra, hogy bepillantást nyerj az általunk képviselt szellemiségbe egy festői szépségű környezetben, amely a békés ökológiai gazdálkodást folytató közösségünket öleli körbe. Várunk szeretettel!

Krisna-völgy a legnagyobb ökofalu és vaisnava közösség Európában. Ez az Indiai Kulturális Központ és Biofarm azért lett megalapítva, hogy segítsen az embereknek megismerni egy ősi lelki kultúra értékeit és eme kultúrán alapuló természetes életstílust.

KÉNYELEM A LEGMAGASABB FOKON

Üdvözlünk Krisna-völgy vendégházaiban

A falu egy festői szépségű völgyben helyezkedik el több, mint 250.000 fával és változatos növényvilággal. Számos gyönyörű tó és csodás kilátást nyújtó kertes ház található a több, mint 260 hektáros területen. A látogatók megtapasztalhatják a közösségi életet a farmon való szolgálat, a közösségi lakomák, valamint a reggeli és esti programok által Sri Sri Radha Syamasundara templomában. Akik magányra és békére vágynak, hosszú sétákat tehetnek és meditálhatnak a Yamuna-folyó partján.

Krisna-völgy Somogyvámos falu része, csupán 30 km-re a Balatontól és Kaposvártól.

FEDEZD FEL ELBŰVÖLŐ VENDÉGHÁZAINKAT

Szálláshelyek

Krisna-völgy számtalan szálláslehetőséget nyújt az idelátogató hívőknek és lelki útkeresőknek. Választhatsz vendégházaink, valamint kemping opciók közül. Kérlek, látogass el a szálláslehetőségek oldalra még több információért, árakért, szabad szobákért.

SPIRITUÁLIS OÁZIS MAGYARORSZÁG KÖZEPÉN.

Krisna-völgy története

A történetünk egy magyar-kanadai szerzetessel kezdődött, aki miután megismerkedett az ősi védikus bölcsességekkel és kultúrával, és A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada tanítványává vált, hazatért Magyarországra és ezen tanítások terjesztésébe kezdett. Hogy beteljesítse küldetését, nem csak a filozófiáról szeretett volna beszélni, de ugyanakkor be is akarta mutatni, a leggyakorlatiasabb módon…

Srila Sivarama Swami 1988-ban érkezett Magyarországra, csupán néhány évvel azután, hogy tanítani kezdte volna a filozófiát. A magyarok növekvő érdeklődésüket fejezték ki munkája iránt, és tanítványaival együtt végül megtalálták a helyet, ahol most Krisna-völgy áll. 1993-at írtunk, amikor három-négy szerzetes beköltözött a 300 hektáros területre, amit éppen megvásároltak. A föld, amin ma egy virágzó közösség, spirituális központ és ökofarm egyre csak gyarapszik, abban az időben teljesen üres volt.

Lassacskán egyre többen csatlakoztak a közösséghez, mely már elkezdte tanulni a házépítés és földművelés tudományát. Idővel a templom is megépült, a veteményes kert teremni kezdett, a tehenészet megtelt állatokkal, a földművelés is beindult. Az itt dolgozni vágyó, imádatot végző önkénteseknek házak épültek Rövid időn belül Krisna-völgy közössége, ahogy ma ismerjük, megalakult.

A vaisnava kultúra,lelki filozófia, és a Vasnásrama rendszer adja Krisna-völgy létrejöttének és fejlődésének alappillérét. Ahogy a farm folyamatosan fejlődik, a közösség mögött álló átfogó jövőkép több és több szeglete lassan, de biztosan egyre jobban ragyog. Szeretettel meghívunk Téged, hogy gyere és nézd meg saját szemeiddel mindezt!