Entry-header image

Gyakran Ismételt Kérdések

Általános kérdések

Krisna-völgy minden látogatójának szükséges belépőjegyet váltani – beleértve a vendégház vendégeit is.

Kivétel: Krisna-völgy lakói és hozzátartozóik, a somogyvámosi lakosok,, MKTHK önkéntesek és misszionáriusok, a tanácsadói rendszer tagjai és Náma-hatta tagok.

Belépőjegyek vásárolhatóak honlapunkon keresztül a szoba foglalásakor, illetve személyesen az elefántos recepciónál.

Krisna-völgy és vendégházai egész évben nyitva állnak a látogatók előtt.

Gurudeva Bhavan
Felhívjuk figyelmed, hogy közvetlenül a szálláshelynél nincs lehetőség parkolásra. – A Gauranga téren a templom előtt tudsz parkolni.

Kamala vendégház
A parkolás a kertben lehetséges.

Vendégeink három lehetőség közül választhatnak:

Govinda Étterem
Éttermünk bőséges választékkal várja a Krisna-Völgy vendégeit. Választhatod büfé típusú fogásainkat, harapnivalókat és a desszerteket.

Nyitvatartás:
Október 1-től április 31-ig
12:00-16:00

Május 1-től szeptember 31-ig
Keddtől vasárnapig: 12:00-17:00
Hétfő zárva

Árak:
Kóstoló menü: 1490 Ft
Napi menü: 2690 Ft
Király menü: 3790 Ft

Szerzetesek eledele
Ezeket az ételeket a Krisna-völgyben lakó önkénteseknek főzik. Téged is szeretettel látnak. Előre kell bejelentkezni ha itt szeretnél étkezni

Nyitvatartás:
Egész évben nyitva,
Reggeli 8:30-kor kerül felszolgálásra.
Ebéd 13:00-kor kerül felszolgálásra.

Árak:
Reggeli: 650 Ft
Ebéd: 1250 Ft
*Papírtányér, pohár és evőeszközök felár ellenében kaphatók.

Kamala Falatozó
Foglaláskor vagy a vendégházba érkezéskor válasszon egyet a három reggeli menü közül, és egyenesen a szobába szállítjuk.

Nyitvatartás:
Egész évben nyitva.
A reggeli kiszállítása 8:30-kor történik.
A vacsora kiszállítása 18:30-kor történik.

Reggeli opciók:
Házi sajt “rántotta” (1320 Ft), Csigák batyuk kavalkádja (1320 Ft), Grill szendvics (1210 Ft) vagy gluténmentes reggeli (1490 Ft).

Vacsora opciók:
Olasz vacsora (1820 Ft), kicsi indiai vacsora (1820 Ft) vagy nagy indiai vacsora (2420 Ft).

Egszotikus ételek az oltárról
Az oltár istenségeinek készített ételek méltán ismertek kiváló ízükről és vallási erejükről.

Vendégeink legfeljebb 5-5 tányér reggelit és vacsorát, valamint legfeljebb 10 tányér ebédet rendelhetnek. Rendelésedet nálunk tudod leadni, az összekészített fogásokat pedig a templomnál veheted fel. (További információval telefonon tudunk szolgálni: +36 30 239 9265)

Mivel vendégházaink egy spirituális farm közösség területén találhatóak, ezért a zarándokhelyekre vonatkozó szabályok vonatkoznak rájuk. Krisna-völgy lakói természetközeli, tiszta életmódot követnek a mindennapjaikban. A vendégeinket is arra kérjük, hogy a Krisna-völgyi vendégházakban történő tartózkodásuk során legyenek tekintettel erre, és segítsék a családok és ittlakók, valamint az idelátogató, pihenni, feltöltődni vágyó társaikat azzal, hogy betartják az alábbi szabályokat:

 • kerüljék a dohányzást, valamint az alkohol és kábítószer fogyasztást,
 • kerüljék a szerencsejátékot,
 • kövessék a zarándokhelyen a cölibátus elvét, ami a a nemi élettől való tartózkodást jelenti,
 • kerüljék a hús-, hal-, tojáskészítmények fogyasztását.

Más vendégek zavartalan pihenése érdekében kérjük, hogy az esti és hajnali órákban legyenek csendesek.

Itt tartózkodásuk során nagyon fontos, hogy a vendégeink kövessék az alábbiakban foglaltakat:

 • A szálláshely az érkezés napján 14-17 óra között foglalható el, a kijelentkezés az elutazás napján 10 órától lehetséges.
 • Szobafoglaláskor kérjük, hogy a vendégkönyvet szíveskedjenek kitölteni a hivatalos okmányok adataival.
 • A szobához biztosított kulcs az épületbe és a szobába történő bejutást egyaránt biztosítja.
 • Szobafoglaláskor az online foglalást biztosító rendszerünk megmutatja azokat a helyiségeket, amelyeket a vendégek használhatnak, illetve tájékoztatást ad aszolgáltatásokról.
 • 6 éven aluli gyermekek számára nem szükséges külön szállásdíjat fizetni, amennyiben a szülőkkel közös ágyban alszanak.
 • A szállásdíj tartalmazza a közüzemi díjakat és egyéb rezsiköltségeket. Ágynemüket biztosítunk vendégeink számára. Ágynemüket biztosítunk vendégeink számára.
 • Háziállatok nem vihetőek be a vendégszobába!
 • A szálláshelyen hagyott értékekért sem a szállás tulajdonosa, sem a Venu Kft. nem vállal felelősséget.
 • A vendégszoba kulcsainak esetleges elvesztését a vendégek kötelesek haladéktalanul jelezni a szállásadó felé és annak árát, illetve a zárcserét megtéríteni.
 • Az apartmanban vagy szobában elhelyezett berendezési tárgyakat csak a szállásadó előzetes hozzájárulásával szabad átrendezni.
 • A szállásadó és az üzemeltető Venu Kft nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi károkért vagy balesetekért.
 • Amennyiben a vendégek nem rendeltetésszerű használatból eredő kárt okoznak, az okozott kárt közvetlenül a szállásadónak kötelesek megtéríteni.
 • A vendégektől kérjük a házirend betartását, különös tekintettel a kora reggeli és esti, illetve éjszakai órákra vonatkozó elcsendesedést illetően.
 • Amennyiben a tartózkodásod során bármilyen probléma felmerül a szobával, vendégházzal kapcsolatban, kérjük, haladéktalanul értesítsd erről a szállásadódat! Utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.
 • Megkérjük kedves vendégeinket, hogy kijelentkezéskor a kulcsot a szállásadónak adják le vagy Krisna-völgy elefántos recepcióján!

Amikor megérkezel Somogyvámosra, kérjük, menj a Somogyvámos, Fő utca 15. szám alatt található a Kamala Vendégházba. A vendégházaink recepciója ebben a főépületben található, itt kaphatod meg a kulcsaidat, valamint segítséget a szobád megtalálásához.

A templomi programokon bárki részt vehet nemtől, kortól, etnikai hovatartozástól függetlenül.

Kérjük, látogass el! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Amennyiben kérdésed merülne fel a templomi tartózkodásod során, fordulj bizalommal a helyi szerzetesekhez – örömmel fognak segíteni.

A templomi szertartásrendről bővebben a következő kérdések során olvashatsz.

Idegenvezetéssel egybekötött túráink minden nap elérhetőek a templom épületében A túravezető boldogan válaszol minden kérdésedre, kérdezz bátran!
A 18 és 35 év közötti korosztály számára az év során különféle programokat tartunk, amelyeken többet tanulhatsz a Krisna-tudatról.
Az alábbi linken megtalálod aktuális program kínálatunkat. Figyelem! Mindegyik program magyar nyelvű, fordítást nem tudunk hozzájuk biztosítani. http://tanfolyamok.krisnavolgy.hu/tanfolyamaink/

Kérdés esetén kérjük, keresd a megjelölt szerzetest:
Lila Suka Dásza
+36305306369
[email protected]

A Kamala vendégház területén van lehetőség sátorozásra.
További információkért kérjük, látogass el a szálláshely oldalára.
Javasoljuk, hogy foglalás előtt mindenképp vedd fel velünk a kapcsolatot – nehogy épp teltház várjon látogatásod idején.

További információkért kérjük keresd fel az Általános Szerződési Feltételeink oldalunkat.

A Wifi az összes szálláshelyen biztosított.

Bhakta kérdések

A főoltár nyitvatartási rendje:
04.30 – 04.57
07.00 – 07.50
08.20 – 11.50
12.40 – 13.10
16.00 – 17.20
18.00 – 18.30
19.30 – 20.00

A templom nyitvatartása és a templomi programok ideje:
04.30 – 05.15 – Hajnali szertartás
05.15 – 06.55 – Ima idő
06.55 – 07.40 – Reggeli szertartás
07.40 – 08.30 – Előadas a szentírasokból
08.30 – 09-00 – Reggeli
12.40 – 13.05 – Déli szertartás
13.15 – 14.00 – Ebéd
16.00 – 16.10 – Délutáni szertartás
18.00 – 18.30 – Esti szertartás
19.30 – 20.00 – Esti oltárnyitás
21.00 – Templomépület zárása

Ha szolgálatot szeretnél ajánlani Krisna-völgyi tartózkodásod során, kérjük jelezd önkéntes osztályunk felé a sk@krisna.hu e-mail címen.

Ha ellátogatsz hozzánk kérjük, ne hagyd ki a lehetőséget, hogy szolgálatot ajánlj és valamiféle ajándékot hozz Srí Srí Rádhá Syámasundarának.

“Az adományozó kedvű ember számára is az a legjobb, ha egyedül Krisnának adja adományát.(…) Mivel Felsőlélekként Krisna minden élőlény szívében jelen van, ha elégedetté tudjuk Őt tenni, akkor minden élőlény egy csapásra elégedetté válik.”

(Sríla Prabhupáda: Krisna könyv, 74.fejezet)

!! Ha teheted, először érdeklődj a templomi oltárszolgálat vezetőjénél, hogy mit érdemes hozni.

Aszta Szakhi dd
Email: [email protected]
+36 30 600 1459

Ideérkezés

A Liszt Ferenc Repülőtérről (Budapest):
A Krisna-völgy transzferszolgáltatása a legegyszerűbb mód, ha a reptérről érkezel. Az aktuális árakért és foglalásért vedd fel a kapcsolatot recepciós kollégáinkkal.

Vonattal:
A legközelebbi vasútállomások: Fonyód (Budapest Déli pályaudvarról) vagy Somogyvár (Fonyódról).
A hivatalos vasúti menetrendet az alábbi weboldalon tudod ellenőrizni.
Cost: 10-15 EUR from Budapest
Ezekről a vasútállomásokról még el kell jutnod hozzánk. A transzfer aktuális áraiért és foglalásért fedd fel a kapcsolatot recepciósunkkal. Kérjük, előzetesen tájékoztass minket érkezésed várható idejéről, mivel az autók nem mindig állnak rendelkezésre.

Busszal:
Budapest-Népligettől Öreglakig, majd Öreglaktól Somogyvárig,onnan pedig Somogyvámosig tudsz buszokkal utazni. Vagy igénybe veheted transzfer szolgáltatásunkat Öreglaktól vagy Somogyvártól. További információért vedd fel a kapcsolatot recepciósunkkal.
A buszmenetrendet itt találod.

Transzferi szolgáltatások:
Örömmel megszervezzük utad Budapestről vagy Fonyódról taxi szolgáltatásunk segítségével. További információkért kérjük, látogass el a Szolgáltatások oldalra.

Amennyiben saját vagy bérelt autóval érkezel:
GPS koordináták: 46.57076, 17.67956

Ha északról, keletről vagy nyugatról jössz kérjük, kövesd a táblákat a Balaton felé. Amikor eléred Fonyód városát, kövesd a táblákat Lengyeltóti, majd Somogyvár felé Amikor Somogyvárra érsz, fordulj balra Somogyvámos felé, és kövesd a kihelyezett útjelző táblákat amelyek jelzik, hogy merre találsz minket. Krisna-völgy Fonyódtól 23 km-re található.

Ha a Budapest M7-es úton érkezel a farmra, akkor a 150-es kereszteződésnél el kell hagynod az autópályát és a táblákat követve Lengyeltóti (Kaposvár), majd Somogyvár felé kell jönni. Amikor Somogyvárra érsz, fordulj balra Somogyvámos felé.

Ha délről érkezel: Kaposvár felé menj, majd onnan kövesd a Fonyód felé mutató táblákat. Amikor elérted Somogyvárt, fordulj jobbra Somogyvámos felé. Krisna-völgy Kaposvártól 26 km-re található.

Reptéri autókölcsönző információkatITT találsz.

A farm 15 km-es körzetében két benzinkút található, amelyek 6 és 18 óra között vannak nyitva.
Az egyik Somogyváron, a másik Lengyeltótiban található.

!! Felhívjuk figyelmed, hogy néhány térkép és GPS-rendszer azt jelzi, hogy Somogyvámosra a 67-es útról lehet eljutni Gamáson és Vityapusztán keresztül.

EZT KÉRJÜK HAGYD FIGYELMEN KÍVÜL – ez csak egy földút és sok helyen járhatatlan!

 • Budapest klímájára meleg napsütéses nyarak és rövid hideg telek jellemzők.
 • Az átlag hőmérséklet nyáron kb. 25 Celsius fok (77° Fahrenheit)
 • Május, június, július, augusztus, szeptember hónapok kellemes hőmérsékletűek,
 • Általában augusztus hónap a legmelegebb.
 • Általában január hónap a leghidegebb
 • A legtöbb csapadék júniusban A legtöbb csapadék júniusban jellemző, így ezt a hónapot esetleg elkerülheted, amennyiben nem szereted a túl sok esőt.
 • Október a legszárazabb hónap.

Erről bővebb információkat itt találhatsz.

Ha vízum meghívót szeretnél, kérjük, írj nekünk emailben: [email protected]

Pénzügyek

2021-től kezdődően már Szép Kártyával is tudsz a szállásodért fizetni. Erzsébet Utalványt sajnos még nem tudunk e célból elfogadni.

Online foglalások esetén a teljes összeg 50%-át letétként be kell fizetni. Az előleg fizethető Paypalon keresztül, bankkártyával vagy banki átutalással (részletek lentebb). !! FONTOS !! A befizetésnek az online foglalás időpontjától számított 7 napon belül meg kell történnie – másképp a foglalás automatikusan törlődik. A szállásdíj fennmaradó összegét kiegyenlítheted érkezéskor készpénzzel vagy bankkártyával.

Paypal számla:
[email protected]

Banki adatok:
Kedvezményezett: Venu Kft
Cím: 8699 Somogyvámos, Fő u. 38. 38
Bank neve: MKB Bank Zrt.
Bank címe: 1056 Budapest, Váci u. 38. 38.
SWIFT (BIC): MKKB HU HB

Bankszámlaszám (HUF):
10300002-10632408-49020012
IBAN: HU16 1030 0002 1063 2408 4902 0012

Ha külföldről érkezel, a legjobb, ha már Krisna-völgybe való érkezés előtt átváltod pénzed, mert nem áll módunkban helyben pénzt váltani.
A helyi üzletekben külföldi valutával nem lehet vásárolni.
A helyi üzletekben külföldi valutával nem lehet vásárolni. (Adományt adni Krisna-völgyben bármely pénznemben lehetséges.)
Fontos tudnivaló, hogy a környéken nem üzemel pénzváltó. A legközelebbi pénzváltók a Kaposvári Tescoban, illetve Balatonbogláron találhatóak, mindkettő kb. 30 perc útidő.
A legközelebbi pénzautomata, ahol magyar forintot tudsz felvenni, Somogyváron található az óvodánál.

Nitya Seva, Seva Puja, Fesztivál és általános adományokról itt érdeklődhetsz:
Email: [email protected]
Tel: + 36 30 748 0812

Goshala (tehenészet) adományokról pedig itt érdeklődhetsz:
Email: [email protected]
Tel: +36 30 279 26 95

Amennyiben rendelkezel Krisna-völgy kedvezménykártyával, akkor 5% kedvezményre vagy jogosult szállásra a Gurudeva Bhavanaban, valamint a Kamala vendégházban.

A Krisna-völgy kedvezménykártyájáról itt találsz további információkat.

További információ

Krisna-völgy a Balaton tó közelében található, ahol sok turisztikai látnivaló közül választhatsz.

További érdekes látnivalók:
Csisztapuszta gyógyfürdő
Marcali gyógyfürdő
Somogyvár Kolostori romok

Tripadvisor programajánló Somogy környékére

Amellett, hogy eljöhetsz meglátogatni Srí Srí Rádhe-Syámát az oltáron a templomukban, sok más tenni- és látnivaló akad Krisna-völgyben.

Amennyiben csoporttal érkezel, de nem ismered az életmódunkat, akkor kérjük, érdeklődj az idegenvezetőnknél, aki segíteni fog abban, hogy milyen programokat találhattok nálunk.

Több túraútvonal és kert is látogatható a farmon, továbbá zöldségeskert, és az iskola épületei is. Ne hagyjátok ki a Tehénvédelmi Központot Krisna teheneivel, garantáljuk, hogy még nem láttatok ehhez fogható tehenészetet!🙂

Ha úgy gondolod, hogy szívesen összemaszatolnád magad a kertben, vagy szívesen végeznél önkéntes munkát, kérjük, vedd fel a kapcsolatot az önkéntes osztályunkkal, az alábbi e-mail címen: Sukhayanti dd: [email protected]

Ha valamilyen élelmiszerre vagy egészséges nasira lenne szükséged, vagy esetleg ajándékot vásárolnál a szeretteidnek, akkor ajánljuk figyelmedbe helyi boltjainkat.

ABC boltok:
Somogyvámosnak két helyi élelmiszerboltja van, ahol minden kapható, amire szükséged lehet az itt tartózkodás alatt.

Nyitvatartás:
Jakobfi:
Hétfőtől péntekig: 6:30-11:30 és 14:00-17:30
Szombat: 6:30-10:00

Coop bolt:
Hétfőtől péntekig: 6:30-11:30 és 14:00-17:30
Szombat: 6:30-10:00

Elhelyezkedés:
A Jakobfi áruház a Kamala vendégházzal szemben, az út túloldalán található, a második kisbolt pedig kb. 300 méterre a Kamala vendégháztól, a Fő utca 60. szám alatt.

Ajándékbolt:
Rengeteg hagyományos indiai portékát találhatsz itt, például ruhákat és egyéb termékeket, valamint kaphatóak a farmon készített áruk és vegán kozmetikumok és szappanok.

Nyitvatartás:
Kedd-Szombat: 11:00-17:30

Elhelyezkedés:
A templom épületében található a főbejárat mellett.