Entry-header image

Gyakran Ismételt Kérdések

Általános kérdések

Krisna-völgy minden látogatójának szükséges belépőjegyet váltani – beleértve a vendégház vendégeit is.

Kivétel: Krisna-völgy lakói és hozzátartozóik, a somogyvámosi lakosok,, MKTHK önkéntesek és misszionáriusok, a tanácsadói rendszer tagjai és Náma-hatta tagok.

Belépőjegyek vásárolhatóak honlapunkon keresztül a szoba foglalásakor, illetve személyesen az elefántos recepciónál.

Krisna-völgy és vendégházai egész évben nyitva állnak a látogatók előtt.

A vendégházban recepciós csak előzetes egyeztetés alapján tartózkodik! Az online recepciós telefonon vagy e-mailben elérhető hétfőtől vasárnapig 9:00-18:00 óráig (13.00-14.00 ebédszünet). Tel: +36 30/239-92-65

Gurudeva Bhavan
Felhívjuk figyelmed, hogy közvetlenül a szálláshelynél nincs lehetőség parkolásra. – A Gauranga téren a templom előtt tudsz parkolni.

Kamala vendégház
A parkolás a kertben lehetséges.

Vendégeink három lehetőség közül választhatnak:

Govinda Étterem
Éttermünk bőséges választékkal várja a Krisna-Völgy vendégeit. Választhatod büfé típusú fogásainkat, harapnivalókat és a desszerteket.

Nyitvatartás:
Október 1-től április 31-ig
12:00-16:00

Május 1-től szeptember 31-ig
Keddtől vasárnapig: 12:00-17:00
Hétfő zárva

Szerzetesek eledele
Ezeket az ételeket a Krisna-völgyben lakó önkénteseknek főzik. Téged is szeretettel látnak. Előre kell bejelentkezni, ha itt szeretnél étkezni

Nyitvatartás:
Egész évben nyitva,
Reggeli 8:30-kor kerül felszolgálásra.
Ebéd 13:00-kor kerül felszolgálásra.

Reggeli opciók:
Házi sajt “rántotta” , Csigák batyuk kavalkádja , Grill szendvics vagy gluténmentes reggeli .

Vacsora opciók:
Olasz vacsora , kicsi indiai vacsora vagy nagy indiai vacsora.

Egszotikus ételek az oltárról
Az oltár istenségeinek készített ételek méltán ismertek kiváló ízükről és vallási erejükről.

Vendégeink legfeljebb 5-5 tányér reggelit és vacsorát, valamint legfeljebb 10 tányér ebédet rendelhetnek. Rendelésedet nálunk tudod leadni, az összekészített fogásokat pedig a templomnál veheted fel. (További információval telefonon tudunk szolgálni: +36 30 239 9265)

Mivel vendégházaink egy spirituális farm közösség területén találhatóak, ezért a zarándokhelyekre vonatkozó szabályok vonatkoznak rájuk. Krisna-völgy lakói természetközeli, tiszta életmódot követnek a mindennapjaikban. A vendégeinket is arra kérjük, hogy a Krisna-völgyi vendégházakban történő tartózkodásuk során legyenek tekintettel erre, és segítsék a családok és ittlakók, valamint az idelátogató, pihenni, feltöltődni vágyó társaikat azzal, hogy betartják az alábbi szabályokat:

 • kerüljék a dohányzást, valamint az alkohol és kábítószer fogyasztást,
 • kerüljék a szerencsejátékot,
 • kövessék a zarándokhelyen a cölibátus elvét, ami a a nemi élettől való tartózkodást jelenti,
 • kerüljék a hús-, hal-, tojáskészítmények fogyasztását.

Más vendégek zavartalan pihenése érdekében kérjük, hogy az esti és hajnali órákban legyenek csendesek.

Itt tartózkodásuk során nagyon fontos, hogy a vendégeink kövessék az alábbiakban foglaltakat:

 • A szálláshely az érkezés napján 14-17 óra között foglalható el, a kijelentkezés az elutazás napján 10 órától lehetséges.
 • Szobafoglaláskor kérjük, hogy a vendégkönyvet szíveskedjenek kitölteni a hivatalos okmányok adataival.
 • A szobához biztosított kulcs az épületbe és a szobába történő bejutást egyaránt biztosítja.
 • Szobafoglaláskor az online foglalást biztosító rendszerünk megmutatja azokat a helyiségeket, amelyeket a vendégek használhatnak, illetve tájékoztatást ad aszolgáltatásokról.
 • 6 éven aluli gyermekek számára nem szükséges külön szállásdíjat fizetni, amennyiben a szülőkkel közös ágyban alszanak.
 • A szállásdíj tartalmazza a közüzemi díjakat és egyéb rezsiköltségeket. Ágynemüket biztosítunk vendégeink számára. Ágynemüket biztosítunk vendégeink számára.
 • Háziállatok nem vihetőek be a vendégszobába!
 • A szálláshelyen hagyott értékekért sem a szállás tulajdonosa, sem a Venu Kft. nem vállal felelősséget.
 • A vendégszoba kulcsainak esetleges elvesztését a vendégek kötelesek haladéktalanul jelezni a szállásadó felé és annak árát, illetve a zárcserét megtéríteni.
 • Az apartmanban vagy szobában elhelyezett berendezési tárgyakat csak a szállásadó előzetes hozzájárulásával szabad átrendezni.
 • A szállásadó és az üzemeltető Venu Kft nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi károkért vagy balesetekért.
 • Amennyiben a vendégek nem rendeltetésszerű használatból eredő kárt okoznak, az okozott kárt közvetlenül a szállásadónak kötelesek megtéríteni.
 • A vendégektől kérjük a házirend betartását, különös tekintettel a kora reggeli és esti, illetve éjszakai órákra vonatkozó elcsendesedést illetően.
 • Amennyiben a tartózkodásod során bármilyen probléma felmerül a szobával, vendégházzal kapcsolatban, kérjük, haladéktalanul értesítsd erről a szállásadódat! Utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.
 • Megkérjük kedves vendégeinket, hogy kijelentkezéskor a kulcsot a szállásadónak adják le vagy Krisna-völgy elefántos recepcióján!

Kamala Kutír és Kamala Bhavan vendégek: Kulcsod a kamala Bhavan bejárati ajtaja melletti kulcsos szekrényben lesz. Érkezésed előtti nap küldkük el számodra a szekrény nyitó kódját.

Gurudeva Bhavan: a szobaajtód zárjában hagyjuk a kulcsod.

A templomi programokon bárki részt vehet nemtől, kortól, etnikai hovatartozástól függetlenül.

Kérjük, látogass el! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Amennyiben kérdésed merülne fel a templomi tartózkodásod során, fordulj bizalommal a helyi szerzetesekhez – örömmel fognak segíteni.

A templomi szertartásrendről bővebben a következő kérdések során olvashatsz.

Idegenvezetéssel egybekötött túráink minden nap elérhetőek a templom épületében A túravezető boldogan válaszol minden kérdésedre, kérdezz bátran!
A 18 és 35 év közötti korosztály számára az év során különféle programokat tartunk, amelyeken többet tanulhatsz a Krisna-tudatról.
Az alábbi linken megtalálod aktuális program kínálatunkat. Figyelem! Mindegyik program magyar nyelvű, fordítást nem tudunk hozzájuk biztosítani. http://tanfolyamok.krisnavolgy.hu/tanfolyamaink/

Kérdés esetén kérjük, keresd a megjelölt szerzetest:
Lila Suka Dásza
+36305306369
[email protected]

A Kamala vendégház területén van lehetőség sátorozásra.
További információkért kérjük, látogass el a szálláshely oldalára.
Javasoljuk, hogy foglalás előtt mindenképp vedd fel velünk a kapcsolatot – nehogy épp teltház várjon látogatásod idején.

További információkért kérjük keresd fel az Általános Szerződési Feltételeink oldalunkat.

A Wifi az összes szálláshelyen biztosított.

Bhakta kérdések

A főoltár nyitvatartási rendje:
04.30 – 04.57
07.00 – 07.50
08.20 – 11.50
12.40 – 13.10
16.00 – 17.20
18.00 – 18.30
19.30 – 20.00

A templom nyitvatartása és a templomi programok ideje:
04.30 – 05.15 – Hajnali szertartás
05.15 – 06.55 – Ima idő
06.55 – 07.40 – Reggeli szertartás
07.40 – 08.30 – Előadas a szentírasokból
08.30 – 09-00 – Reggeli
12.40 – 13.05 – Déli szertartás
13.15 – 14.00 – Ebéd
16.00 – 16.10 – Délutáni szertartás
18.00 – 18.30 – Esti szertartás
19.30 – 20.00 – Esti oltárnyitás
21.00 – Templomépület zárása

Ha szolgálatot szeretnél ajánlani Krisna-völgyi tartózkodásod során, kérjük jelezd önkéntes osztályunk felé a sk@krisna.hu e-mail címen.

Ha ellátogatsz hozzánk kérjük, ne hagyd ki a lehetőséget, hogy szolgálatot ajánlj és valamiféle ajándékot hozz Srí Srí Rádhá Syámasundarának.

“Az adományozó kedvű ember számára is az a legjobb, ha egyedül Krisnának adja adományát.(…) Mivel Felsőlélekként Krisna minden élőlény szívében jelen van, ha elégedetté tudjuk Őt tenni, akkor minden élőlény egy csapásra elégedetté válik.”

(Sríla Prabhupáda: Krisna könyv, 74.fejezet)

!! Ha teheted, először érdeklődj a templomi oltárszolgálat vezetőjénél, hogy mit érdemes hozni.

Aszta Szakhi dd
Email: [email protected]
+36 30 600 1459

Ideérkezés

A Liszt Ferenc Repülőtérről (Budapest):
A Krisna-völgy transzferszolgáltatása a legegyszerűbb mód, ha a reptérről érkezel. Az aktuális árakért és foglalásért vedd fel a kapcsolatot recepciós kollégáinkkal.

Vonattal:
A legközelebbi vasútállomások: Fonyód (Budapest Déli pályaudvarról) vagy Somogyvár (Fonyódról).
A hivatalos vasúti menetrendet az alábbi weboldalon tudod ellenőrizni.
Cost: 10-15 EUR from Budapest
Ezekről a vasútállomásokról még el kell jutnod hozzánk. A transzfer aktuális áraiért és foglalásért fedd fel a kapcsolatot recepciósunkkal. Kérjük, előzetesen tájékoztass minket érkezésed várható idejéről, mivel az autók nem mindig állnak rendelkezésre.

Busszal:
Budapest-Népligettől Öreglakig, majd Öreglaktól Somogyvárig,onnan pedig Somogyvámosig tudsz buszokkal utazni. Vagy igénybe veheted transzfer szolgáltatásunkat Öreglaktól vagy Somogyvártól. További információért vedd fel a kapcsolatot recepciósunkkal.
A buszmenetrendet itt találod.

Transzferi szolgáltatások:
Örömmel megszervezzük utad Budapestről vagy Fonyódról taxi szolgáltatásunk segítségével. További információkért kérjük, látogass el a Szolgáltatások oldalra.

Amennyiben saját vagy bérelt autóval érkezel:
GPS koordináták: 46.57076, 17.67956

Ha északról, keletről vagy nyugatról jössz kérjük, kövesd a táblákat a Balaton felé. Amikor eléred Fonyód városát, kövesd a táblákat Lengyeltóti, majd Somogyvár felé Amikor Somogyvárra érsz, fordulj balra Somogyvámos felé, és kövesd a kihelyezett útjelző táblákat amelyek jelzik, hogy merre találsz minket. Krisna-völgy Fonyódtól 23 km-re található.

Ha a Budapest M7-es úton érkezel a farmra, akkor a 150-es kereszteződésnél el kell hagynod az autópályát és a táblákat követve Lengyeltóti (Kaposvár), majd Somogyvár felé kell jönni. Amikor Somogyvárra érsz, fordulj balra Somogyvámos felé.

Ha délről érkezel: Kaposvár felé menj, majd onnan kövesd a Fonyód felé mutató táblákat. Amikor elérted Somogyvárt, fordulj jobbra Somogyvámos felé. Krisna-völgy Kaposvártól 26 km-re található.

Reptéri autókölcsönző információkatITT találsz.

A farm 15 km-es körzetében két benzinkút található, amelyek 6 és 18 óra között vannak nyitva.
Az egyik Somogyváron, a másik Lengyeltótiban található.

!! Felhívjuk figyelmed, hogy néhány térkép és GPS-rendszer azt jelzi, hogy Somogyvámosra a 67-es útról lehet eljutni Gamáson és Vityapusztán keresztül.

EZT KÉRJÜK HAGYD FIGYELMEN KÍVÜL – ez csak egy földút és sok helyen járhatatlan!

 • Budapest klímájára meleg napsütéses nyarak és rövid hideg telek jellemzők.
 • Az átlag hőmérséklet nyáron kb. 25 Celsius fok (77° Fahrenheit)
 • Május, június, július, augusztus, szeptember hónapok kellemes hőmérsékletűek,
 • Általában augusztus hónap a legmelegebb.
 • Általában január hónap a leghidegebb
 • A legtöbb csapadék júniusban A legtöbb csapadék júniusban jellemző, így ezt a hónapot esetleg elkerülheted, amennyiben nem szereted a túl sok esőt.
 • Október a legszárazabb hónap.

Erről bővebb információkat itt találhatsz.

Ha vízum meghívót szeretnél, kérjük, írj nekünk emailben: [email protected]

Pénzügyek

2021-től kezdődően már Szép Kártyával is tudsz a szállásodért fizetni. Erzsébet Utalványt sajnos még nem tudunk e célból elfogadni.

Online foglalások esetén a teljes összeg 50%-át letétként be kell fizetni. Az előleg fizethető Paypalon keresztül, bankkártyával vagy banki átutalással (részletek lentebb). !! FONTOS !! A befizetésnek az online foglalás időpontjától számított 7 napon belül meg kell történnie – másképp a foglalás automatikusan törlődik. A szállásdíj fennmaradó összegét kiegyenlítheted érkezéskor készpénzzel vagy bankkártyával.

Paypal számla:
[email protected]

Banki adatok:
Kedvezményezett: Venu Kft
Cím: 8699 Somogyvámos, Fő u. 38. 38
Bank neve: MKB Bank Zrt.
Bank címe: 1056 Budapest, Váci u. 38. 38.
SWIFT (BIC): MKKB HU HB

Bankszámlaszám (HUF):
10300002-10632408-49020012
IBAN: HU16 1030 0002 1063 2408 4902 0012

Ha külföldről érkezel, a legjobb, ha már Krisna-völgybe való érkezés előtt átváltod pénzed, mert nem áll módunkban helyben pénzt váltani.
A helyi üzletekben külföldi valutával nem lehet vásárolni.
A helyi üzletekben külföldi valutával nem lehet vásárolni. (Adományt adni Krisna-völgyben bármely pénznemben lehetséges.)
Fontos tudnivaló, hogy a környéken nem üzemel pénzváltó. A legközelebbi pénzváltók a Kaposvári Tescoban, illetve Balatonbogláron találhatóak, mindkettő kb. 30 perc útidő.
A legközelebbi pénzautomata, ahol magyar forintot tudsz felvenni, Somogyváron található az óvodánál.

Nitya Seva, Seva Puja, Fesztivál és általános adományokról itt érdeklődhetsz:
Email: [email protected]
Tel: + 36 30 748 0812

Goshala (tehenészet) adományokról pedig itt érdeklődhetsz:
Email: [email protected]
Tel: +36 30 279 26 95

Amennyiben rendelkezel Krisna-völgy kedvezménykártyával, akkor 5% kedvezményre vagy jogosult szállásra a Gurudeva Bhavanaban, valamint a Kamala vendégházban.

A Krisna-völgy kedvezménykártyájáról itt találsz további információkat.

További információ

Krisna-völgy a Balaton tó közelében található, ahol sok turisztikai látnivaló közül választhatsz.

További érdekes látnivalók:
Csisztapuszta gyógyfürdő
Marcali gyógyfürdő
Somogyvár Kolostori romok

Tripadvisor programajánló Somogy környékére

Amellett, hogy eljöhetsz meglátogatni Srí Srí Rádhe-Syámát az oltáron a templomukban, sok más tenni- és látnivaló akad Krisna-völgyben.

Amennyiben csoporttal érkezel, de nem ismered az életmódunkat, akkor kérjük, érdeklődj az idegenvezetőnknél, aki segíteni fog abban, hogy milyen programokat találhattok nálunk.

Több túraútvonal és kert is látogatható a farmon, továbbá zöldségeskert, és az iskola épületei is. Ne hagyjátok ki a Tehénvédelmi Központot Krisna teheneivel, garantáljuk, hogy még nem láttatok ehhez fogható tehenészetet!🙂

Ha úgy gondolod, hogy szívesen összemaszatolnád magad a kertben, vagy szívesen végeznél önkéntes munkát, kérjük, vedd fel a kapcsolatot az önkéntes osztályunkkal, az alábbi e-mail címen: Sukhayanti dd: [email protected]

Ha valamilyen élelmiszerre vagy egészséges nasira lenne szükséged, vagy esetleg ajándékot vásárolnál a szeretteidnek, akkor ajánljuk figyelmedbe helyi boltjainkat.

ABC boltok:
Somogyvámosnak két helyi élelmiszerboltja van, ahol minden kapható, amire szükséged lehet az itt tartózkodás alatt.

Nyitvatartás:
Jakobfi:
Hétfőtől péntekig: 6:30-11:30 és 14:00-17:30
Szombat: 6:30-10:00

Coop bolt:
Hétfőtől péntekig: 6:30-11:30 és 14:00-17:30
Szombat: 6:30-10:00

Elhelyezkedés:
A Jakobfi áruház a Kamala vendégházzal szemben, az út túloldalán található, a második kisbolt pedig kb. 300 méterre a Kamala vendégháztól, a Fő utca 60. szám alatt.

Ajándékbolt:
Rengeteg hagyományos indiai portékát találhatsz itt, például ruhákat és egyéb termékeket, valamint kaphatóak a farmon készített áruk és vegán kozmetikumok és szappanok.

Nyitvatartás:
Kedd-Szombat: 11:00-17:30

Elhelyezkedés:
A templom épületében található a főbejárat mellett.