Entry-header image

Krisna-völgy akkor és most

Krisna-völgyet 1993-ban alapították környezettudatos farmgazdaságként. A cél egy alternatív életmód kialakítása volt, elkülönülve a modern civilizációtól. A közösségi élet központjában a templom és a spirituális tevékenység állt, és önellátó módszerekkel tartották fenn magukat.

Amikor megvásároltuk az akkor 300 hektáros birtokot, csak a mezőket és a részben erdős területeket találtuk itt. Ma, 27 évvel később, mi vagyunk Európa egyik legnagyobb gazdálkodó öko-közössége és Magyarország legismertebb vallási központja.

Az évek során megműveltük a mezőket, kialakítottunk egy kis tavat, amely átszeli a birtoknak egy hosszú szakaszát, és természetes források táplálják. Ültettünk erdőket tüzifának és gyümölcsösöket, létrehoztunk egy organikus zödségeskertet. Elkezdtünk egy tehénvédelmi programot, házakat építettünk az önkénteseinknek, iskolát és óvodát nyitottunk, és még hosszasan sorolhatnánk.

Soha ne elégedj meg azzal, amit látsz, ha ellátogatsz hozzánk, hiszen a Krisna-völgy napról napra megújul, és rendszeresen kínál újdonságokat. A terv, amelyet megálmodtunk a Krisna-völgy felfedezésének kezdetén, még befejezésre vár, mi pedig folyamatosan azon dolgozunk, hogy megvalósulhassanak a kitűzött célok: teljes önfenntartás, ökológiai gazdálkodás, vallási központ és élénk közösség. Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha naprakész információt szeretnél törekvéseinkről és eredményeinkről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük