Entry-header image

NŐI ELVONULÁS 2023. AUGUSZTUS🧘

“A női lélek nem alkot, hanem megért, nem okoskodik, hanem megérez, nem tud, hanem megsejt.” 

Csáth Géza

Nőként folyamatosan törekszünk fenntartani az egyensúlyt a család és a karrier, az anyaság és a következetes munkaerő, a vezető és a kedves feleség szerepkörei között. Lehet, hogy Te vagy otthon a kertész és az állatok gondozója is. Lehet kismamaként új életet vársz, vagy nagymamaként kicsit már háttérbe szorulsz. Jó barátnőként is meg kell felelned a csajok között.

Egyszerre jelenítjük meg a stabilitást és a támaszt.♀️ Manapság egyre több teher és feladat hárul ránk, nőkre. 

Nőként a hormonális különbségek felelősek a hangulat-ingadozásainkért, azért az érzelmi hullámvasútért, amit hónapról-hónapra átélünk.💓 Sőt ebben az aktív, felturbózott állapotban nehezedre eshet pihenni, kikapcsolódni, relaxálni. Nem könnyű az aktivitásból átlépni a passzivitásba, majd vissza, ha újra szükség van rá. Zajos az elméd, zaklatott az idegrendszered, rossz hangulatod vagy a stresszes életmódod? Van erre megoldás?

Rohanunk és velünk rohan az élet. Ott vagyunk mindenhol, mert ott kell lennünk, és a modern technika lehetővé teszi, hogy ott is legyünk. Ezerfelé szaladunk és szakadunk, tesszük a dolgunkat. Pedig néha olyan jó lenne megállni és venni egy mély lélegzetet, nem? 

Szükséged van arra is, hogy töltődj, csak magaddal foglalkozz, és harmóniába kerülj testileg, lelkileg és szellemileg is. 💃 

Azt érezheted, hogy nem sok vagy nem elég segítséget kapsz családodtól, főnöködtől, környezetedtől. De tényleg egyedül Neked kellene mindent megoldani, mindenütt ott lenni? Nem kaphatunk olyan dimenziókból segítséget, amely nem látható és kézzel nem fogható?

Ha úgy érzed, ezek a kérdések  a Te kérdéseid is, vagy szeretnél kikerülni a mókuskerékből, ha szereted a természetet és nyitott vagy másokra és Istenre, köztünk a helyed!

A szerepeink néha fárasztóak, de belső erőnk lehetővé teszi, hogy mindegyikben az örömön keresztül valamit tapasztaljunk. Ám időnként elfáradunk, megakadunk. Lenne erre valakinek jó tanácsa?

Ezt a problémát nem tudjuk itt anyagi eszközökkel megoldani. Lássuk be, próbáltuk már sokszor, és nem sikerült. Nem lehetne valamelyik másik területen kopogtatni? Nem lehet, hogy az anyagon túl van más is? Biztos hallottad már többször, hogy lelkek vagyunk. Azok vagyunk? Mit jelent ez? Mit kell ezzel tennünk? Segítene a hétköznapi problémáinkban is?

Lehet, hogy már kacsingattál a spirituális, lelki élet felé. Talán már ki is próbáltál egy vagy több irányzatot. Lehet, hogy segített, ha megfelelő szakembertől tanultál, lehet, hogy nem ha csak egy kóklerbe botlottál.

Ha foglalkozol a lelkiséggel, ott is lehetnek problémáid, hiszen, nem vagy egy megvilágosult lélek, aki tudja, mit kellene tennie. De ha az lennél, akkor most nem olvasnád a soraimat… 🙂

Egyes patriarchális kultúrákban, vallási intézményekbe beépült az a dogma, mely szerint a nők spirituális értelemben véve alacsonyabb rendűek, és nehezebben tudnak fejlődni vagy elérni a felszabadulást. Valjuk be a jóga rendszere is meglehetősen férfiorientált, mind az ászana-gyakorlást, mind az egyéb ágakat tekintve.

A férfiak elme-működése tényleg eltér a nőkétől, de ezt előnyt és hátrányt is ad nekünk. A férfiak jobb és bal agyfélteke-dominanciája felváltva működik, és nagyon ritka az, hogy mindkét agyfélteke egyszerre legyen tevékeny. Vagy intellektuális  / analitikus módban üzemel, vagy pedig érzelmi / kreatív módban. Ha kikapcsol az intellektus mód, elmerül az érzelmeiben, és nem látja előre a következményeket.

A meditációban az egy pontra figyelés és minden más kizárása lehet most még nehezebben megy Neked. De hidd el,hogy Neked nőként ez hosszabb távon könnyebb lesz, gyakorlással megtanulod. A férfiaknak ez talán könnyebben megy ideig-óráig, viszont a különböző feladataik könnyebben meg tudják őket zavarni vagy kizökkenteni a meditációjukból, mint egy nőt, aki egyszerre több dologgal is tud foglalkozni.

A férfiak és a nők tehát nem jobbak vagy rosszabbak egymásnál a spirituális életben, hanem mások, más erősségekkel és gyengeségekkel rendelkeznek. Használd erősségeid, és találj megoldást gyengeségeidre!

Gyere nyitott szívvel és hozz magaddal mindent, amiről most úgy érzed hátráltat a nőiségedben! Hozz mindent, ami nehéz, megoldhatatlan… Szakavatott, gyakorlott női mentoraink segíteni fognak Neked rendet tenni életed területén és megtalálni az Utat az   igazi Őnvalód felé.

Megnézzük:

  • mi a probléma?
  • mi az, amit használhatunk?
  • mi az, amit változtatnunk kell az életünkben? Mit vegyünk ki, és mit tegyünk be, hogy jobb legyen!
  • mik azok az ősi Védák? Ma is aktuálisak még? Segítenek Nekem?
  • miben különböznek a spirituális úton járó nők azoktól, akik még a lélekről se gondolkodtak eddig el?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük