Szép reggelt!
És ha már reggel akkor jöjjön egy vegán reggeli. Ügyesen összehozható ezekből az alapanyagokból egy igazán egészséges napindító eledel.
Hozzávalók:
1 bögre vegyes zöldség (kápia paprika, pici kockára vágott krumpli, zöldborsó, spenót…tetszés szerint amilyen zöldség épp van otthon és az ínyedre való 😋
1 bögre csicseriborsóliszt
1 tofu (egy csomag ha jól emlékszem kb 250gm, egy főnek elég a fele is, habár én ezzel az étellel úgy voltam hogy mindig kellett a több adag 😊
½ tk fekete Himalaja só (kénes ízének és illatának köszönhetően nagyon emlékeztet a tojásra)
½ tk (vagy kevesebb is lehet) hing/asafoetida (hagyma helyett)
½ tk őrölt koriander
¼ tk őrölt bors
¼ tk őrölt kurkuma
½ tk szódabikarbóna
1 csipet pirospaprika a tetejére
1 bögre víz
1-2 kanál vegán yoghurt (elhagyható de ettől fincsibb lesz)
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a vizet, és keverjük el csomómentesre.
A tofut morzsoljuk össze ne túl apró darabokra és öntsük a masszába
A serpenyőben melegítsünk fel olajat és néhány mp-ig pirítsuk meg a fűszereket majd rakjuk rá a zöldségeket (sós ételhez mindig rakj egy kis cukrot vagy más természetes édesítő szert – istenien kínozza az ízeket. Pirítsd a zöldségeket, épp hogy picit karamellizálódjanak.
Öntsük rá a már előre kikevert masszát és süssük közepes hőfokon kb. 10 percig (addig, amíg szép világosbarna színe lesz). Én mindig sűrűn kevergetem közben hogy a füszerek es a zöldségek íze átjárja és igazán érvényesüljenek.
Miután jól átsült, ehetünk hozzá friss paradicsomot, paprikát stb…és természetesen friss házi kenyeret.