Entry-header image

Vegán omlett zöldségekkel

Szép reggelt!

És ha már reggel akkor jöjjön egy vegán reggeli. Ügyesen összehozható ezekből az alapanyagokból egy igazán egészséges napindító eledel.

Hozzávalók:

1 bögre vegyes zöldség (kápia paprika, pici kockára vágott krumpli,  zöldborsó,  spenót…tetszés szerint amilyen zöldség épp van otthon és az ínyedre való 😋

1 bögre csicseriborsóliszt

1 tofu (egy csomag ha jól emlékszem kb 250gm, egy főnek elég a fele is, habár én ezzel az étellel úgy voltam hogy mindig kellett a több adag 😊

½ tk fekete Himalaja só (kénes ízének és illatának köszönhetően nagyon emlékeztet a tojásra)

½ tk (vagy kevesebb is lehet) hing/asafoetida (hagyma helyett)

½ tk őrölt koriander

¼ tk őrölt bors

¼ tk őrölt kurkuma

½ tk szódabikarbóna

1 csipet pirospaprika a tetejére

1 bögre víz

1-2 kanál vegán yoghurt (elhagyható de ettől fincsibb lesz)

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a vizet, és keverjük el csomómentesre.

A tofut morzsoljuk össze ne túl apró darabokra és öntsük a masszába

A serpenyőben melegítsünk fel olajat és néhány mp-ig pirítsuk meg a fűszereket majd rakjuk rá a zöldségeket (sós ételhez mindig rakj egy kis cukrot vagy más természetes édesítő szert – istenien kínozza az ízeket. Pirítsd a zöldségeket, épp hogy picit karamellizálódjanak.

Öntsük rá a már előre kikevert masszát és süssük közepes hőfokon kb. 10 percig (addig, amíg szép világosbarna színe lesz). Én mindig sűrűn kevergetem közben hogy a füszerek es a zöldségek íze átjárja és igazán érvényesüljenek.

Miután jól átsült, ehetünk hozzá friss paradicsomot,  paprikát stb…és természetesen friss házi kenyeret. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük