Entry-header image

A templom

Utunk, a templomhoz közel, a kertészetnél ért véget, ezért a képzeletbeli túránkat folytatjuk tovább. Szokás mondani, hogy minden út Rómába vezet. Krisna-völgyben minden út a templomhoz vezet. Ha elindulunk valamerre, biztosan ott kötünk ki. A térképre tekintve láthatjuk, hogy a templom épülete központi helyen van. Az iskola a tehenészet és még a kertészet is a főépület, a templom köré épültek.
Ennek a legfőbb oka, hogy az itt élő szerzetesek, egész életüket Isten szolgálatával töltik.A napot a reggeli imádsággal kezdik és fejezik be. Napközben ki kiváltotta a saját feladatát, ki itt a templomba. Majd a későbbiekben ezt is bővebben kifejtem, hiszen nagyon szerteágazó téma, rengeteget lehet róla beszélni.

Ha tovább megyünk a kis ösvényen, az első amivel találkozhatunk, egy hatalmas sátor amit inkább tavasszal és nyáron használunk. Itt tartjuk a méltán híres fesztiváljainkat, a közös étkezéseket ha az idő esősre fordul. A sátornál egy hatalmas fűzfa áll, innen indulnak a vendégvezetések.

Tovább haladva, elérjük a templom főbejáratát. Három ajtón lehet bejutni a templomba. A két szélső a női és a férfi bejárat. Középen belépve, ott találjuk a shopot és a vendég vezetőket. Az előtérben kanapé és fotelek gondoskodnak arról, hogy a vendégek kényelmesen tudják elfoglalni magukat, addig még nem kezdődik a körbevezetés.

A folyosói egy körfolyosó mintájára lettek kialakítva, így körbe lehet menni.Jobbra fordulva az étteremben fenséges vegán és vegetáriánus ételeket kóstolhatunk meg. Az indiai fogások, nagyon különlegesek és finomak. Jó idő esetén a teraszon is el lehet fogyasztani ezeket a finomságokat. Ami nagyon különleges, hogy az étteremben, helyi termékekből készítenek ételeket és minden vegetáriánus. Tejterméket is csak a Krisna-völgyi tejből használnak. 

A folyosókat Krisna történeteit megörökítő domborművek díszítik, amiket itteni művészek készítettek és időről időre restaurálják is őket. Ezeket a képeket és domborműveket is érdemes megemlíteni, melyek a templom szobában is láthatóak. 

Van egy kedvenc mondásom, amit az egyik lelki tanítómesterünk mondott. A lelki világban minden nap egy fesztivál, minden szó egy ének és minden lépés egy tánc. 

A lelki világ egy csodás hely, ahová mindannyian szeretnénk visszamenni életünk végén, de addig is a templom tükrözi annak hangulatát.

Következő alkalommal a templom szobába megyünk be, ami egész Krisna-völgy legszebb látványossága. Mindent megteszek majd annak érdekében, hogy visszaadjam a szépségét, de már most javaslom mindenkinek, hogy ha teheti, jöjjön el, nézze meg, mert a leírás és a képek nem tudják igazán bemutatni azt a varázslatot amit, az ember akkor érez, amikor belép a templom szobába.

Találkozunk jövő héten!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük